Läst, hört, sett & upplevt
netbokhandeln.se

Dags att planera vintersemestern

september 19, 2014 11:36 by Admin

Då var sommaren över och det börjar bli dags att planera vintersemestern igen. Tidigare brukade det här alltid vara krångligt i min familj. Till att börja med så vill halva familjen sola och bada och halva familjen åka skidor. Så första steget i planeringen är alltid att bestämma om vi ska resa till sol och värme eller snö och kyla. För några år sedan förslog jag att vi skulle reda till värmen vart annat år och åka skidor vart annat år. Men det tyckte de som vill åka skidor var orättvist eftersom vi ofta åker på en solsemester på sommaren och eftersom en solresa tar en mycket större del av årets semesterbudget än en skidresa. Då föreslog jag två skidsemestrar för varje solresa och men det ville naturligtvis inte familjens soldyrkare gå med på. Efter många långa gräl och diskussioner har vi gått över till lottdragning. Varje familj får skiva ned sin önskeresa på en lott och sedan drar vi en. För att inte samma person ska ha tur och bestämma jämt så får vinnaren inte vara med i nästa dragning.

En fördel med den här lösningen är att alla måste vara med och planera. Man kan inte bara önska ett resemål och sedan överlåta åt någon annan att planera och boka. Alla måste ta reda på priset för flygresan (det är ju lätt nu när det finns sajter som flygstolar.se där man kan söka efter flygbiljetter istället för att ringa resebyrån) och hitta ett bra hotell och se till att deras förslag håller sig inom budgeten.

Förra året vann en av vinterentusiasterna och det blev skidsemester i Österrike för hela familjen. Dock var hände något intressant förra året när ett nytt alternativ dök upp bland förslagen. En av döttrarna hade tydligen tröttnat på både skidor och sol och bad och föreslog istället en stadsresa.  En vecka i New York stod det på en av de förlorande lotterna. Det fick mig också att börja fundera lite kring en stadssemester. Jag har läst på lite om New York och även om det finns mycket att se så känns det inte som ett bra vinterresmål. Däremot har jag funderat på om Los Angeles eller San Francisco kan vara ett alternativ.


Just nu värderat 2.0 av 16 människor

  • Currently 2/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 23:21