Läst, hört, sett & upplevt
netbokhandeln.se

FRA-lagen - på allas läppar idag

juni 17, 2008 11:04 by Nyfiken

Ja, sällan har väl någon lag blivit så omskriven och protesterad mot, som FRA-lagen. Nu ska vi inte längre kunna prata i mobiltelefon, chatta, e-posta eller skriva på olika forum utan att bli övervakade. Ingen misstanke om brott behövs, utan istället ska man söka igenom trafiken med hjälp av sökord... Vad händer nu när jag talar om att jag avskyr terrorism, hamnar detta blogginlägg hos någon myndighet då? Det känns lite konstigt, när t om experter i USA kritiserar förslaget och säger att det aldrig skulle gå att få igenom en sådan lag där.

Debatten om FRA startar vid 12-tiden idag och det är nog många som kommer att följa den med spänning. På DN:s hemsida kan man läsa hur de borgerliga undomsförbunden försöker påverka sina riksdagsledamöter. Igår delade kdu ut George Orwells 1984.

Om vi går ett steg längre hamnar vi väl i Aldor Huxleys Du sköna nya värld, där man odlade människor i glasflaskor och de som fortfarande fortplantade sig på naturlig väg var instängda i någon slags djurparker, där de perfekta människorna kunde beskåda dem. Om vi kan fixa det likadant behöver vi ju inte ta fram människor som utgör något hot, utan bara alldeles perfekta varelser... Eller? 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 23:10