Läst, hört, sett & upplevt
netbokhandeln.se

Familjens projektledare säger upp sig

juni 2, 2008 11:53 by Nyfiken

Jag har precis läst boken Familjens projektledare säger upp sig, av Gunilla Bergensten. Intressant läsning. I en intervju i DN säger Gunilla: De flesta jag talat med säger: "Det känns precis som om du har varit hemma hos mig och tittat." Och precis så känns det, som om hon suttit bakom en dörr och lyssnat. Kanske inte nu längre, men om man går tillbaks 10 år i tiden när mina barn var yngre. 

Nu är jag ju inte småbarnsmamma längre, men visst känner man igen sig. När barnen var mindre var det jag som höll reda på allt. Träning, utvecklingssamtal, föräldramöten, barnkalas, presenter och så vidare i all oändlighet. Numera är det inte så mycket sådant att hålla reda på och ansvaret för hemmet är mer lika fördelat. Men vissa saker verkar alltid vara kvinnans lott att hålla reda på. Är det nåt i vårt hus som är försvunnet, så är det mig man frågar. Även om det inte är mina grejer, utan mannens eller sonens saker som är försvunna, så är det ändå jag som alltid hittar dem. Varför är män så hopplösa på att leta? Att förstå att man måste lyfta på saker för att kunna se det som ligger under verkar helt obegripligt för vissa män.

 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

januari 3. 2009 10:17

Johan Ascard

Boken är medryckande, men blir snabbt tjatig. Hon skriver mest om traditionellt kvinnliga ansvarsområden. Typiskt manliga domäner nämns inte eller bagatelliseras. Jag reagerar negativt på hur hon idiotförklarar sin man och skriver nedlåtande om män i största allmänhet. Hon nuddar vid troliga orsaker till varför kvinnor ofta tar på sig för mycket ansvar i hemmet, men avfärdar det tyvärr sen bara som ”skitsnack”. Det är också en besvikelse att hon inte skriver hur det sen går när familjens projektledare sagt upp sig. Hon erbjuder inga lösningar. Nu blir det mest gnäll. Hon verkar inte tänka tanken att det kanske kan vara något fel i hennes projektledarskap. Jag menar, på vilken arbetsplats skulle man acceptera en projektledare som tar över arbetsuppgifterna och stänger ute andra, för att arbetet ska bli utfört i rätt tid och på rätt sätt? Och sedan dessutom spelar martyr och skuldbelägger sina medarbetare. Hallå! Hon behöver inte säga upp sig. Hon blir nog uppsagd!

Johan Ascard

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 23:18