Läst, hört, sett & upplevt
netbokhandeln.se

Göra egna fiskpinnar - har folk blivit tokiga eller?

november 6, 2008 20:20 by Nyfiken

Mycket ska man höra innan öronen trillar av... Läste på Alltombarn.se om att göra egna fiskpinnar. EGNA FISKPINNAR???? Nu har väl Sveriges föräldrar helt mist både vett och sans. Fiskpinnar köpte man när barnen var små för att man nån gång emellanåt hade bråttom. Vad är vitsen med att göra egna fiskpinnar? Vill man ha fisk så finns det fiskdiskar och fiskbilar utanför var och varannan matvaruaffär. Eller varför inte köpa djupfryst fisk. Sen kan man laga alla möjliga kulinariska fiskrätter: allt från fisksoppa till grillad lax eller tonfisk. Varför kommer man då på att göra egna fiskpinnar... Tror småbarnsföräldrar att det är något magiskt med fiskpinnar som gör att barnen hellre äter det än kokt torsk? Nope, det handlar om vana. Är ungarna vana vid att få fiskpinnar så tror de att det är så fisk ska vara. Hade de fått torsk, lax och strömming från början så hade det funkat utmärkt.

Jag blir så himla trött på alla debatter om barn och mat... Vad tror dagens föräldrar? Tror de att våra mammor (och mycket sällan pappor) försökte härma färdiga maträtter från frysdisken. När jag var liten fick jag kåldolmar, kalops, kokt torsk och stekt höna. I skolmatsalen fick vi dessutom fiskbullar, pölsa och stekt makrill. Och nästan alltid kokt potatis, sällan pasta eller ris. Och tog jag skada? Nope! Man åt den mat man blev serverad och passade det inte så fick man vara utan. BASTA!

 

Vad sägs om marulk till middag?

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

mars 11. 2009 15:50

Ida Lindkvist

Kanske, men bara kanske, tycker folk faktiskt om fiskpinnar? Inget fel i alla andra kulinariska fiskrätter, men ibland tycker jag det är smarrigt med fiskpinnar. Jag är också uppfödd på kokt torsk å hemmagjorda köttbullar and what not.

Ida Lindkvist

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 23:10