Läst, hört, sett & upplevt
netbokhandeln.se

Semesterkänsla utan att lämna sitt hus

juni 5, 2008 16:27 by Nyfiken

Jag hittade ett exemplar av Nolltretton - Linköpings nöjestidning på en toalett på jobbet. Inte vet jag hur den hamnat där, eftersom det väl är minst 30 mil till Linköping... Iallafall så läste jag en artikel om hur man kunde fixa semesterkänslan hemma i sitt hus och sin trädgård, om man inte kunde eller ville åka utomlands. Tänkte dela med mig av tipsen om hur man skapar den där härliga semesterkänslan utan att lämna sitt hus.

Det viktigaste med semesterna är att skaffa sig en schyst solbränna. Detta löser man lätt genom att skaffa ett solarium och montera upp i källaren. Krävs dock att källaren är någorlunda fuktfri för att man ska få den rätta känslan. Annars kanske man måste göra en dränering av hela husgrunden, och då är det lika billigt att flyga till Thailand.

För att få den riktiga semesterkänslan måste man också ha värme. Just nu är det varmt och skönt i Sverige och det räcker att gå ut i trädgården. Men man vet aldrig hur det blir framöver. Nåväl, detta är också lätt avhjälpt. Vrid upp alla element på max. Har du en braskamin eller kakelugn är det bara att elda på ordentligt. Räcker inte detta finns det kupévärmare att ta till.

För att verkligen känna att det är semester gäller det att hålla sig isolerad från vad som händer runt om i landet. Lämna inte ditt hus eller din trädgård, läs inga tidningar och titta inte på svensk TV.

När man är utomlands äter man inte svensk mat. Detta är lätt att ordna även om du befinner dig på Villavägen 3 i Staden. Bunkra upp med varor från affärens exotiska hylla eller beställ hemkörning från närmsta Thairestaurang eller Kinakrog.

Om du hade varit t ex i Thailand hade du förmodligen inte förstått någonting av vad människorna sa. Det är lätt att ordna här hemma också. Numera går det att få in TV-kanaler från alla världens hörn. Låt TV:n stå på hela dan, så har du känslan av utlandet klar.

När man åker på solsemester så är stranden en del av upplevelsen. Har du trädgård och det är soligt ute, kan du beställa ett lass sand och breda ut på gräsmattan. Ställ ut några solstolar och sen är det klart. Är vädret sämre kan man tömma sanden inomhus, det går nästan lika bra. Några starka lampor och en drink, så är den rätta känslan där.

På solsemestern är det också obligatoriskt med bad. Har du ett badkar är det inga problem. Fyll med vatten och några liter salt och kryp i. Har du inget badkar, kan du alltid köpa en uppblåsbar plaskpool för barn. Den kan du ställa mitt i sanden, antingen i din trädgård eller inne i huset.

Nolltretton ger också tips om några småknep för att få den där extra känslan av semester:
- Ät bara med pinnar
- Gå hela tiden på fel sida för att få känslan av vänstertrafik
- Var konstant berusad
- Ät laxermedel för att få turistdiarré
- Tänd alla lampor i ditt hus och bär solglasögon hela dagen


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 23:20