Läst, hört, sett & upplevt
netbokhandeln.se

Telemarketing - en bransch för unga

november 17, 2008 10:03 by Nyfiken

Man hör många olika åsikter om telemarketing och telefonförsäljning nuförtiden. Att jobba med telemarketing är ett av de vanligaste jobben för ungdomar under 25 år. Det är ett utmärkt sätt för ungdomar att komma ut på arbetsmarknaden. För många är det också det första riktiga jobbet de har. Anledningen är att det faktiskt finns jobb inom branschen och att det ofta inte ställs några höga krav på tidigare arbetslivserfarenhet. Det finns också många fördelar med att ha ett arbete inom telemarketing:

För det första, det är flexibelt. Den anställda får ofta välja de arbetspass som passar och även hur många timmar i veckan man vill arbeta. Därför fungerar det också utmärkt som extraarbete för de som studerar. Du får även in en fot på arbetsmarknaden och erfarenheter som är till nytta när du söker andra jobb. Att ha erfarenheter av att sköta kundkontakter är något som efterfrågas på de flesta arbetsplatser och kommer att stärka både ditt självförtroende och ge dig en bra plats på arbetsmarknaden. Arbetskamrater väger upp ganska mycket i vardagen och på callcenters brukar sammanhållningen och stämningen vara gemytlig. Du träffar många nya och trevliga människor.

Om man ser det från företagens sida är telefonförsäljning (telemarketing) ett bra sätt för företag att göra försäljningsprocessen kortare och på ett smidigt sätt hitta nya kunder till företaget. Men det finns även andra sorters telemarketing-bolag än de som man vanligtvis förknippar med ordet. Om du vill ha tips på ett pålitligt företag som arbetar med telemarketing på ett något annorlunda sätt, kan du gå till coldcalling.se. ColdCalling är ett företag som har utvecklat sin egen form av telefonförsäljning med kvalitativ approach. Det finns alltså många typer av telefonförsäljning och flera olika sätt att arbeta på. Tänk på det innan ni slänger på luren i örat på försäljaren som ringer till er, han eller hon kanske har något av vikt att förmedla?


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 23:05