Läst, hört, sett & upplevt
netbokhandeln.se

Veterinär - ja, då bör du vara man

september 18, 2008 16:32 by Nyfiken
Trodde inte mina ögon när jag läste att högskolor använder någon slags kvoteringssystem för antagning till utbildning där det är snedfördelning mellan könen. Varför i hela friden då undrar man. Ska man ta in en student bara för att denna har ett visst kön? Vill man t ex bli veterinär så är det mycket bättre att vara man, kvinnor har mycket svårare att komma in på utbildningen. Sveriges lantbruksuniversitet är en av 36 skolor som ger förtur till de som tillhör det underrepresenterade könet när det finns flera studenter som har samma betyg eller poäng från högskoleprovet. Kan man ge förtur till männen här, kanske man ska börja ge förtur till kvinnor i bolagsstyrelser också. Men så lär det väl aldrig bli, för det är väl männen som fortfarande bestämmer, eller?

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

september 18. 2008 18:21

C Baines

När kvinnor får företräde framför män kallas det kvotering eller positiv särbehandling . När män får företräde framför kvinnor kallas det diskriminering .

C Baines

september 19. 2008 15:46

Kalle

Att värdera meriter till ett jobb är inte millimeterrättvisa. Att värdera betyg är det däremot. Du jämför äpplen och päron när du pratar företagsstyrelser och antagning till högskolan, men något säger mig att du inte förstår detta.

Kalle

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 22. 2018 23:13